view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:

Återvinning av toner och bläckpatroner

En vanlig fråga vi får är vad man gör med tonerkassetterna eller bläckpatronerna när de är tomma. Tonerlagret har sin grund i just återvinningsbranschen. Vi är mycket stolta att tidigt ha varit drivande i ett rejält och fungerande retursystem för tonerkassetter i Sverige. I början av 00-talet bidrog vi till att över 5000 företag i Stockholm, Göteborg och Malmö kunde återvinna sina förbrukade skrivartillbehör på ett, för miljön, hållbart sätt. Idag finns det flera företag som arbetar med enbart återvinning och reproduktion av toner och bläckpatroner.Här nedan ska vi försöka förklara lite mer ingående om återvinningsprocessen av toner och bläck.

Behöver du köpa nya toner hittar du de mest populära märkena nedan, för samtliga märken, se menyn till vänster.

HP Bläckpatroner canon bläckpatroner brother bläckpatroner lexmark bläckpatroner epson bläckpatroner
Samsung logo xerox logo konica minolta kyocera oki

 

Vad gör jag med förbrukade toner?

Kommunens återvinningscentraler tar emot alla typer av patroner och tonerkassetter och ser till så att dessa återvinns på rätt sätt. Du kan lämna både tomkassetter från originaltillverkare såsom Canon, HP eller Samsung på din återvinningscentral. De tar även emot miljötoner och ser till att dessa återvinns och kan bli riktigt billiga toner & bläckpatroner framöver. Det finns också företag som bara arbetar med återvinning av förbrukade kassetter. När du köper toner hos oss kan du samtidigt beställa en Återvinningskartong (i storlek av en flyttlåda) så att du kostnadsfritt kan skicka in förbrukade kassetter till återvinning. Tänk på att lådan är stor och har du bara fåtal toner så belastar transporten miljön i stor utsträckning. Har du små volymer rekommenderar vi att du sparar och tar med vid nästa besök på en återvinningscentral.

Returnera originaltoner

Många OEM-tillverkare, exempelvis HP, Brother, Samsung med flera är måna om att få in tomma tonerkassetter och skickar därför ofta med en returfraktsedel med sina toner. Fint tänker du, då blir det ordentligt återvunnet. Vi bör nog vara lite kritiska till bolagens extraordinära miljötänk då vi aldrig ser dessa bolag marknadsföra återvunna tonerkassetter. Dessutom bör returtransporternas miljöpåverkan vägas in, är det god miljöekonomi att transportera runt en förbrukad tonerkassett?

De flesta kommuner i Sverige rekommenderar att tonerkassetter slängs bland övrigt avfall, kassetterna går då till energiåtervinning, dvs kassetterna eldas upp med övriga sopor och av det får vi fjärrvärme och energi. Glöm inte bort att om du behöver ny färg till din skrivare så hjälper vid med detta.

 

Återvinning av miljötoner

Hur återvinns bläckpatroner?

Hur återvinns toner?

Varan har lagts till check_circle_outline
+