view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:
Hjälp oss tömma lagret! 40% rabatt på kompatibla. 20% rabatt på original. Så länge lagret räcker.

Billiga bläckpatroner till bläckstråleskrivare!

Här skall vi reda ut begreppen när det gäller bläckpatroner till bläckstråleskrivare, vilka olika varianter som finns, vad du skall tänka när du köper nya bläckpatroner och vilka de olika tillverkarna är som tillverkar bläckpatronerna.

Vi kan börja med vilka de stora märkena är som jobbar med bläckstråleskrivare och bläckpatroner i Sverige. Det absolut vanligaste märket är HP men det dominerar inte hela marknaden utan det finns även bläckstråleskrivare från Epson, Samsung, Canon, Lexmark  och några till. Men de vi nämner här i listan är de absolut vanligaste och det är också oftast dessa du som kund behöver nya bläckpatroner till.

Lite om bläckstråleskrivarens användningsområden

Bläckstråleskrivare har vart mycket populära på marknaden och var egentligen den första och ända skrivaren under ett antal år som kunde skriva ut i färg och inte bara i svartvitt. Tekniken är enkel (och svår) men det handlar om att få vanligt skrivarbläck att landa på exakt den platsen på pappret som datorn sagt att den skall landa på. Och här gör de flesta skrivare och bläckpatroner ett mycket bra arbete.

Till en början var det nästan bara privatpersoner som hade en bläckstråleskrivare, oftast för att barnen skulle kunna rita på datorn och sedan kunna skriva ut i färg istället för svart/vitt. Men det har hänt lite med våra bläckstråleskrivare och våra bläckpatroner sedan dess.

Idag är världens snabbaste skrivare en bläckstråleskrivare, vi har till och med en själva i vårt packrum. Det är en HP X476dw som innehåller riktigt stora och kraftiga bläckpatroner. Denna bläckstråleskrivare ger dig förutom de snabbaste utskrifterna och de billigaste utskrifterna. Och skulle du dessutom välja att köpa våra kompatibla bläckpatroner till dessa så snackar vi extremt låga kostnader per utskrift.

Bläckpatron original vs. bläckpatron kompatibel

Det finns ofta två varianter du kan välja mellan när du skall köpa nya bläckpatroner, det finns original och det finns kompatibla.

Originalbläckpatron

En bläckpatron som är original kommer från samma tillverkare som tillverkat din skrivare. Tillverkaren känner till precis allt om den skrivaren, vilken exakt bläck som skall sitta i och hela den biten. Eftersom hen vet allt detta är det ganska enkelt för tillverkaren att ta mer betalt och spela på känslorna om att allt kan gå fel om man inte köper originalbläckpatroner från dom. Under senare år har dom allt oftare också byggt in system i skrivarna som gör de mer eller mindre slutar fungera om det är något annat än en originalpatron som sitter i och detta kan utspela sig genom att skrivaren låser sig, du får upp massa felskyltar och blir tydligt meddelad att detta inte är originalpatron utan något annat.

Kompatibel bläckpatron

Med kompatibel bläckpatron sänker du kostnaderna på dina utskriftskostnader utan att för den sakens skull vara tvungen att få en sämre kvalitet. Det finns naturligtvis, precis som i alla branscher mer eller mindre seriösa tillverkare men här har vi på Tonerlagret sedan många, många år samarbetat med en av världens största tillverkare av kompatibla bläckpatroner. Detta för att du skall känna dig precis ligga trygg när du köper kompatibla bläckpatroner hos oss som när du köper originalpatroner, du får samma garantier som på original men som sagt, till en mycket lägre penning.

De olika färgerna på bläckpatronerna

Beroende på vilken bläckstråleskrivare du har så kan du ha fyra färger i skrivaren eller fler, det finns skrivare som har ända upp till tio olika bläckpatroner i sig. De vanliga färgerna som alla skrivare har är svart, cyan, magenta och gul. För de skrivare som har fler bläckpatroner handlar det oftast att man har en speciell svart bläckpatron för fotoutskrifter och kanske till och med olika nyanser av både cyan, magenta och gul såsom light-magenta, light-cyan och så vidare.

Nästan alla bläckstråleskrivare behöver alla bläckpatroner i sig och med färg i patronerna för att skrivaren skall kunna skriva ut så det är en klar fördel att inte gå tom, se till att du har en extra uppsättning av bläckpatroner hemma så du inte blir ståendes med en skrivare som du inte kan använda till utskrifter för att färgen är slut, det är inget kul.

I menyn till vänster ser du de allra vanligaste skrivarmärkena men vi har färg till alla skrivare oavsett vilket märke du har. 

Varan har lagts till check_circle_outline
+