view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:

Vad är skillnaden på en kompatibel och original toner?

En fråga som uppkommer ofta i branschen är vad som är skillnaden på en kompatibel toner och en original toner.

Vad är skillnaden på en kompatibel och original toner? En kompatibel toner är precis som namnet lyder, kompatibel och fungerar som en alternativ förbrukningsartikel till din laserskrivare istället för en original toner. Det här innebär med andra ord att en kompatibel toner inte är tillverkad av skrivartillverkararen som till exempel kan vara HP, Canon och Brother för att nämna några.

Det här leder oss in på vad som innebär med en original toner. När du köper en original toner så köper du en toner som är tillverkad av skrivartillverkaren. En original toner kan till exempel vara från Hp.

Det som framförallt skiljer en kompatibel och original toner åt är priset. En stor fördel med att köpa en kompatibel toner som är tillverkad av en tredje part är att du sparar en hel del pengar. Det här är i jämförelse med om du köper en original från skrivartillverkaren som är snäppet dyrare.

Det är även viktigt att benämna att en original toner är i många fall det mest pålitligaste valet om man är ute efter att få ut högsta möjliga kvalité på sina utskrifter, samt för att kunna använda alla eventuella funktioner på skrivaren.  

En sammanfattning är att en original toner är dyrare men ger en högre kvalité på dina utskrifter, medans en kompatibel gör ett bra jobb och fungerar utmärkt för de allra flesta och är en betydligt mer prisvärd toner som ger dig mer färg för pengarna.

Ett ytterligare alternativ till original och kompatibla toner är miljötoner som du kan läsa om här.

 

Varan har lagts till check_circle_outline
+