view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:

Hur man blir av med kvarlämnad färgpigment på Whiteboard tavlan.

Att använda sig av en whiteboard tavla vid en genomgång, möte eller ett uppdrag är ett bra arbetssätt för att förmedla och dela med sig av sina idéer. Men vi alla har nog stött på ett och annat tillfälle då vi kommer till kontoret eller skolan för att förbereda och tavlan är full med kludd och pigmentrester. Inte bara är det störande utan det försämrar tavlans funktion. Vi på Tonerlagret har både produkterna och tipsen för att få tavlan kladdfri på nytt.

 

En kort förklaring på problemet:

Fel tillbehör till tavlan: När du köper en Whiteboard tavla kollar du då vilka tillbehör du behöver till just den tavlan? I många fall har man använt fel pennor och sudd på sin tavla, pennorna innehåller en viss procent fett och för mycket fett på fel tavla gör att färgpigmenten fastnar på den vita ytan. 

Suddet är smutsigt: Efter ett tags användande blir även suddet smutsigt och måste bytas ut, se till att du inte suddar på tavlan med ett allt för smutsigt sudd..

Fettfläckar från händerna: Ett annat känt problem är att användare av tavlan suddar ut det skrivna med händerna, detta ger fettfläckar som färgpigmenten sen sätter sig i och torkar in. 

Företaget eller städpersonalen rengör tavlan med fel medel: Det är självklart inte lätt för städpersonalen att veta att vissa möbler kräver lite extra fokus och omvårdnad, därför ber vi er nu att inte använda såpa eller andra vanliga rengöringstvålar på tavlorna! Lägg hellre en slant på att välja ett riktigt medel för en whiteboard tavla, i längden lönar det sig!

Limrester sitter kvar från skyddsfoliet: Ett mindre vanligt problem men som absolut kan göra stor skada är att limrester från när du plastat av tavlan kan sitta kvar och därmed minsta tavlans funktionallitet.

 

 

Såhär gör du för att rengöra en Whiteboard tavla:

1. Börja med att rengöra tavlan noga med ett bra whiteboard rengöringsmedel anpassat för din tavla. 

2. Torka sedan rent tavlan med vanligt vatten.

3. Vänta cirka 15 minuter så att tavlan är helt torr. Minsta lilla fukt gör tavlans funktion sämre än innan rengöringen! Det kan vara svårt att se med ögat om fukt ligger kvar så om du är osäker vänta någon timme.
 
4. Om tavlan ändå inte skulle fungerar, prova då med att byta märke på pennorna. Är det fel på pennorna måste även sudden bytas ut då tuchen fastnar i suddet och har kvar effekten.
 

Har du frågor om rätt märke på tillbehör eller är osäker på rengöringsmedel, kontakta gärna Tonerlagret.se

Vi hjälper dig att hitta rätt!

 
 
 

 

Varan har lagts till check_circle_outline
+