view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:

Bläckstråleskrivare och Laserskrivare vad är skillnaden?

Har du en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare och funderar på vad det är som skiljer dem åt? I det här inlägget reder vi ut skillnaden, och vilken skrivare som passar bäst efter vilket behov du som kund har!

Bläckstråleskrivare

En bläckstråleskrivare är en skrivare som passar bra för hemmabruk, som framför allt kan skriva ut fotoutskrifter med en hög kvalité. Bläckstråleskrivare är perfekt för dig som både vill kunna skriva ut dokument och fotografier!

Den här typen av skrivare är även billigare att köpa än laserskrivare, men kan bli dyrare i drift om man skriver ut i höga volymer.

Till bläckstråleskrivare heter färgen även bläck, och är en flytande väska. 

Laserskrivare

En laserskrivare används både i mindre modeller för hemmabruk på till exempel hemmakontor, eller i större modeller på företag som skriver ut i höga volymer. Laserskrivare är i regel dyrare än bläckstråleskrivare, men med tiden är den billigare i drift än vad bläckstråleskrivare är. En fördel med laserskrivare är att de har en mycket hög utskrifthastighet, som t.ex HP laser 107A som skriver ut på enbart 8 sekunder.

I laserskrivare heter färgen tonerpulver, och är ett pulveriserat pulver, som smälter och sedan fastnar på en utskrift när den skrivs ut.

Laserskrivare finns också som två olika modeller. Den ena modellen heter monolaser och skriver enbart ut svart/vitt, och den andra modellen heter färglaser och skriver ut i färg.

 

Vill du lära dig skillnaden på bläckpatroner och toner? Läs även det här inlägget. 

 

Varan har lagts till check_circle_outline
+