view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:

5 % täckning vid utskrift! Vad innebär det?

Vad innebär vid 5 % täckning på en toner vid utskrift?

När du köper toner och bläckpatroner från oss står det till exempel i beskrivningen att förbrukningsvaran har en kapacitet på 1600 sidor, vid 5 % täckning. Har du funderat på vad ’’ vid 5 % täckning’’ innebär och varför tonern eller bläckpatron tog slut innan den skrivit ut 1600 sidor? Fortsätt läsa det här inlägget!

Hur mycket pulver det är i en toner, och bläck i en bläckpatron anges i hur hög kapacitet de har i antal sidor. Det antal sidor som anges betyder hur många sidor en toner eller bläckpatron kan skriva ut under sin livstid, och det gäller för utskrifter där pappret har 5 % täckning.

Hur hög kapacitet en toner eller en bläckpatron har testats vid tillverkningen av ett så kallat ISO-kapacitettest. Mer information om ISO kan du läsa här.

Vad innebär 5 % täckning vid utskrift? Det motsvarar ca en A4 med 10 linjer med en text i ett standardtypsnitt. Ett exempel är att en A4 sida med 10 linjer där det används en fet text i stället för ett standardtypsnitt, så användas det mer tonerpulver alternativt bläck och behöver då mer än 5% täckning vid utskrift. Ett annat exempel på när utskrifter kräver mer än 5 % täckning är vid utskrifter av bilder eller liknande som behöver betydligt mycket mer än 5 % täckning i jämnförelse med ett vanligt textdokument.

Varan har lagts till check_circle_outline
+