view_list
Toner och bläckpatroner till lagerpriser
Visa resultat för och
031 ‒ 320 23 00
Mån-Tors 08.30-16.00, Fre 08.30-15.00, Lunchstängt 12-12.30
shopping_cart
Priser:

Transportetiketter

Hur väljer jag rätt transportetikett?

Transportetiketter eller fraktetiketter för att skicka paket kan verka vara en djungel lika mycket som att hitta rätt toner till skrivare - vilka behöver jag om jag ska skicka varubrev? Och om jag skickar paket med både DHL och PostNord? Och om etiketterna finns att välja både på rulle och i kartong? Det här ska vi reda ut till dig. 


Fraktetiketter på rulle eller i kartong?

De flesta av våra fraktetiketter går att köpa antingen rullade på en rulle, eller liggandes zick-zack i kartong. Vilken man ska välja är en smaksak och båda fungerar lika bra. Generellt sett blir priset per etikett billigare om du väljer i kartong.

Fraktetikett på rulle

Etiketter på rullar placerar du som på bilden. Hela rullen sätter du direkt i etikettskrivaren.

Det är 300 etiketter per rulle, med undantag för etikettrullarna med mått 101 x 76 mm. 

 

 

 

Fraktetiketter i kartong

Fraktetiketterna som ligger i kartong (även kallade falsade etiketter), matas in bakifrån på skrivaren. Kartongen kan du placera vart du vill, men vanligast är under bordet skrivaren står på. Annorlunda mot rulle, är att etiketterna här ligger vikta zick-zack (falsade) i kartongen.

Varje kartong innehåller 2 000 etiketter.

 

 

 

 

 

 

 


Transportetiketter om du skickar varubrev

När du skickar varubrev med PostNord, är den minsta storleken på transportetiketten 102 x 192 mm men vi rekommenderar att använda 105 x 220 mm. Har du en Zebra-skrivare så fungerar etiketterna utmärkt till denna, men även andra termoskrivare gör jobbet galant.

Etiketter för varubrev finns endast på rulle.


Etiketter om du skickar med DHL och DSV

Mest populära transportetiketten vi har för dig som skickar med DHL, är fraktsedeln med mått 105 x 220 mm. Dessa är utan kvittensdel, vilket gör det smidigare än när etikettens bärare måste rivas av och skapar inte lika lätt trassel i skrivaren.

Fraktetikett för DHL finns både på rulle och i kartong.


Fraktetikett om du skickar med Posten

Skickar du paket med PostNord och använder exempelvis Pacsoft Online, är den vanligaste storleken på etiketten 107 x 251 mm. Det är också denna som fortfarande är STE (standardiserad transportetikett). Med eller utan kvittensdel bestämmer du själv, kvittens är inte längre ett krav hos fraktbolaget. 

Fraktetikett för MyPack och Företagspaket med PostNord finns både på rulle och i kartong.


Ytterligare ett alternativ för rekommenderat brev, företagspaket, Mypack och varubrev

Den här etiketten med måttet 102x192 mm ger en elegant lösning till försändelser skickat som varubrev, Mypack, företagspaket eller rekommenderade brev. Med andra ord, ett hett alternativ till leveranser med Posten. Fungerar väldigt bra med till exempel Unifaun.

Etiketten kommer på rulle.

Känner du dig klokare? Nu är det dags att bestämma dig för hur många rullar eller lådor med fraktetiketter du behöver, här hittar du alla våra transportetiketter.

Varan har lagts till check_circle_outline
+